Varbita - un excelent record!

Principala cursă de viteză a ultimei reuniuni, desfăşurată pe distanta de 1600 m, şi avind printre protagonişti cai de certă valoare ca Varbiţa. Rizoriu, Valter, Brădişor, Simediana şi altii, a dat cîştig de cauza Varbiţei, recenta câştigătoare a Derbyului 1990, care in tentativa de dobo- rîre a recordului naţional al ie¬pelor a reuşit o performanţă ex¬celentă de 1:22,4,km, apropiindu-se la numai 5 zecimi de secundă de recordul deţinut de Joppa Hanover. Iar dacă mai in¬sista M. Ioneseu, probabil că l-ar fi realizat, deoarece a avut o cursă mai putin fericită (a ocolit pe trei turnante pe roata 3-a). Totuşi, pentru modul cum a conceput şi realizat această performanţă toate laudele pentru M. Ionescu.

O altă cursă ce merită remarcată a fost aceea dotată cu „Premiul Centrului Naţional de crestere si îmbunătătire a rasei cailor din România”, eîştigat cu precizie de Tily. pe care C. Dumitrescu 1-a prezentat intr-o formă deosebita.

Un alt premiu cu caracter clasic a fost ” Criteriul cailor de 2 ani “, in care s-au întrecut pentru victorie cei mai tineri trăpaşi. In final, victoria a revenit Oriozei, care cu această ocazie si-a îmbunătăţit recordul carierei, cu 3,6 secunde, aratand ca mai are disponibilitati spre a deveni una din exceptiile generatiei. Ea a pro¬dus insă şi o mare surpriză la diversele jocuri, N. Nicolae prezentînd-o la o formă maximă.

Un fapt demn de remarcat este prezenţa, după aproape 6 ani, a unei fete in cursele rezervata amatorilor, Madalina Ciubotan, care a reuşit o spectaculoasă victorie cu Kong, în faţa unor dri¬veri amatori cu certe activităţi pe hipodrom, ca G. Buznea, S. Stănilă, M. Trandafir. Această victorie este prima realizată de o fată după aproape 33 de ani (R. Avram). Curajul dovedit şi con-cepţia cursei realizată de ea cre¬dem ca o va propulsa pe Madalina Ciubotan în randul cravaselor de valoare.

In această ultimă reuniune V. Patrascu care ne reaminteşte de marele N. Cercasof, al cărui stil la conducere îl posedă, a realizat două victorii, una mai frumoasă ca alta, cu Băluşa intr-un nou record al carierei (1:25.6 km). si cu Sintetic, care si-a îmbunătătit recordul carierei cu peste 15 sec.

Tot în această reuniune, un alt remarcat a fost Hun, al cărui record de 1:24,0/km il aduce pe locul secund în generatia sa, V. Popa acomodandu-se perfect cu el.Au mai învins Hrean care cu M. Mitroi in sulky realizează cea de a treia victorie din acest sezon si Printesa, care a produs o mica surpriza la jocuri de asemenea un nou record de 1:29.7 km, care spune mult.

V. Patrascu REDIVIVUS

Dupa un inceput mai putin convingator antrenorul si drivarul V. Patrascu s-ia revenit la forma lui sa buna obtinand patru victorii una mai frumoasa ca alta si producand una din marile surprize ale ultimelor reuniuni.

Astfel Cucova, in decurs de două saptamani, a castigat de doua ori, ultima oara producind prima surpriza a zilei şi prima triere la jocul austriac.Celelalte două curse au fost castigate de Solonet si Agigea, care au realizat alte două mari „ne-prevazute“. reusind sa inchida toate jocurile inclusiv pariul austriac.De remarcat aspectul sportiv al victoriilor realizate cu Cucova şi în special, si in special cu Agigea, care s-a luptat toată linia dreapta la sosire cu Turneu.

Notabilă a fost si disputa acerba pentru victorie dintre Kaifin si Vizir (respectiv C. Dumitrescu si, din nou V. Patrascu ). Kaifin reusind pina la urma sa invinga, succes care-l aduce in rindul vedetelor generaţiei. Ocupantul locului secund in clasament, valorosul N. Nicolae, a reusit si el patru victorii, cu Hughenot in totală transformare la noul său antrenor, cu Norela, realizatoarea unui nou record valoros al carierei la fel ca şi Carmela, precum si cu Socu care se mentine la o formă remarcabila. De altfel, toţi acesti trapasi au venit de la alte formatii, ceea ce ii aduce merite lui R.I. Nicolae, cu Stejerel , la cel de al doi-lea succes consecutiv.

Papura si Hriscar ultimul producand a frumoasa impresie, mai ales prin maniera cum si-a intrecut adversarii. M. Dumitru care nu se acomodeaza cu ultimul loc in clasament, a invins si el in doua probe, cu Firizu, in transformare si Apadia, care incepe sa confirme originea sa buna. Prin aceste victorii M. Dumitru l-a prins din urma peT. Marinescu (campionul anului trecut), cu care imparte acum ultimul loc. Marile surprize ale reuniunilor au fost completate de Trandafir, cu care V. Popa, a reusit de numai doua ori pe turnanta de la strada, ultimul galop parinduni-se cam lung si Benic care a inchis si el toate jocurile, tanarul C. Cristea dozandu-i perfect efortul pentru distantape care concura. T. Marinesc I-a adus la victorie, cu precizia-i cunoscuta, pe Cordon, care si el a fost un mic out-sider, ceea ce place publicului.

Ziarul Sportul din 24.03.1989 pagina nr 2

Copyright © Antrenor de Cai - All Rights Reserved | Design By MNDI